Saturday, February 19, 2011

catatan si kera sumbang III

Salam hari sabtu....

Wahhh!! Dah lame aku tak update pasal si kera sumbang kan... Well well well... Kera sumbang sudah tidak sumbang lagi.... Cer ceghite cer ceghite... Kekekeh.. Tengok hantu Kak Limah punya pasal ar neh... Rasa cam nak nyanyi lagu enjit-enjit cipan semut je keghoje nye pulak... Hahaha..
Kak Limah!!! Moh le balik!! 

Aku rasa sekarang dah makin selesa kerja kat sana... Mula-mula dulu aku just familiar dengan staff dalam ofis and lab microbe je.. But sekarang sebab aku dah tukar tempat pergi lab analysis kat dalam production pulak.. So, aku dah familiar dengan staf-staf QA kat situ.. And not to forget Bangla pon aku dah familar... Huahuahua..

At first bila aku ambil keputusan untuk pergi company tu sorang-sorang, aku rasa cam nervous tahap cipan buat back flip... Sebab aku tau macam mana susahnye aku neh nak sesuaikan diri dengan persekitaran baru... Seperti yang telah aku ceritakan disini... Memang aku have a hard time mase mula-mula sampai..  

But now.... Hehehehe.. Aku rasa macam bersyukur pulak aku datang ini sorang-sorang.. Sebab apa??? Sebab bila aku sorang-sorang, aku akan try untuk cari someone yang aku boley merapatkan diri... So aku akan cuba untuk friendly dengan semua orang... When I say semua orang, I mean semua orang.. Except dengan Bangla la...

Sampaikan dengan pakcik bawak forklift pun aku tegur and senyum... Pastu pakcik tu plak boley tahan gatal... Skang ni kalau nampak aku dok buat bunyi tikus dari jauh.. Tak sedar ke aku dah pangkat anak dia... Friendly dengan salah orang plak... Hahahaha... Ak malas nak layan dia.. Jalan pun buat bodoh je... Kurang hajar jugak kau ni ye perempuan.. Jadi bapak mentua kang...Kuakuakua
ini bukan pak cik bawak forklift tu ok..sekadar gambar hiasan dari en goole...

So sekarang ni aku rasa macam I'm one of the family... Hahaha... Melebih pulak perumpamaan kau ye perempuan... Aku kalau excited memang macam ini... hahaha..

Dah aku tak tau nak update ape.. Kalo aku citer sebijik-sebijik ape yang aku buat kat company tu sure korang nanti tak mau ambil Food Tech... Anyway, thanx a lot pada sume yang slalu singgah blog picisan aku yang tak seberapa neh.. Dari dulu lagi aku nak cakap tapi selalu terlupa... Hehehehe...

Itu saja Assalamulaikuummmm!!!!

2 comments:

shiho-chan said...

lorh ak igt an gambar tu pakcik bwk forkflift tu...(forkflift tu ape aa??)
pakcik tu nk jadikan ko menantu dy ker??? ngeh3~~

a_a said...

aku tatau ape motif pakcik tuh...
mls nak lyn...eh...
mane ko jmpe blog aku???