Monday, May 9, 2011

Burning, Lovely, Untouchable, Emotional




Hape kejadahnye yang burning-burning, emo, touch-touch bagai neh???? Apekah??? Apekah???

Mengapakah aku sebegini teruna teruja??? Mengapakah??? Mengapakah???

Inilah sebabnya....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



In case korang been living dalam gua for the past 2 years Korang tak kan kenal who the hell is these gorgeous guys...

Ok kenapa aku cakap macam ni?? Errrr...


Group ni namanya CN BLUE... Apekah maksud CN BLUE itu??? Hahahah.. Bukan citer blue dan mereka semestinya bukan pelakon filem blue...


CN BLUE itu adalah Code Name B L U E... BLUE tu sebenanya acronym untuk perkataan yang aku taip sebagai tajuk entri neh...  



Aku dah terkesima dengan gambar-gambar yang aku paste sendiri neh.. Nak tulis ape pun aku dah blur... Ekekekeke..

Aku cerita sikit pasal diorang ni eh. Mereka ni dah lama bertapak di Korea and Japan (2007) but diorang gerak secara underground. Just recently (2009), diorang masuk mainstream. Kira kalau kat Malaysia diorang ni macam Bunkface, Hujan Bittersweet and so on.

Diorang bawak genre rock-rock gitu, dah band kugiran main gitar greng-greng and main drum dum-dum mestilah kena rock ye tak. Tak kan nak dondang sayang pulak.

oh nampak macho w'pon sekor-sekor muka jambu...

Diorang ni muda-muda lagi kot. Dalam baya-baya aku jugak la. So aku ni kira muda lagi la. Huahuahua... aku muda lagi ok. Jangan tak percaya.. 

Di bawah ini aku dengan baik hatinya mengepaste info pasal diorang yang aku google tadi. Korang tak payah susah nak google. Aku tau korang malas.

Name: Jung Yong Hwa
Position: Leader, Guitar & Vocal
Blood type: A
Birthdate: 1989/06/22
Height & Weight: 180cm, 63kg
Hobby: Appreciating musicSpecialty: Clarinet, Beatbox
Attraction: Side teeth
Career: SBS Drama ‘You’re Beautiful’ as Kang ShinWoo, SBS Inkigayo MC
Family: Parents + older brother
Favorite food: Meat

Name: Lee Jong Hyun
Position: Guitar & Vocal
Blood Type: O
Birthdate: 1990/05/15
Height Weight: 182cm 64kg
Hobby: Appreciating music, exercising
Specialty: Judo
Attraction: Chic smile
Career: Acoustic movie as Seongwon
Family: Parents + older sister
Favorite food: Spicy food

Name: Kang Min Hyuk
Position: Drummer
Blood Type: A
Birthdate: 1991/06/28
Height Weight: 184cm 60kg
Hobby: Soccer, Basketball
Specialty: Flute
Attraction: Smiling eyes
Career: MNet M!Countdown MC, Acoustic movie as Haewon, SBS Drama ‘It’s Okay Daddy’s Girl’ as Hwang Yeon Doo
Family: Parents + older sister
Favorite food: Fruits

Name: Lee Jung Shin
Position: Bassist
Blood Type: A
Birthdate: 1991/09/15
Height Weight: 186cm 66kg
Hobby: Appreciating music
Specialty: Rap, Bass
Attraction: Eyes
Family: Parents + older brother
Favorite food: Salad


Sorry guys, aku tak boleh stop dari paste gambar diorang..Mianhe-yo....

Aku tak tau korang perasan ke tak. Vokalis group ni, Jung yong Hwa ni pernah berlakon. Ala citer yang ade perempuan menyamar jadi laki masuk rock band ganti abang dia tu.

Citer neh citer neh!!! Mesti korang tau because citer ni popular nak mampus dulu. Nasib baik tak mampus. Yong Hwa bawak watak Kang Shin Woo yang cool serta macho, si pelindung terhadap Go Mi Nam. Jadi kan watak dia??? Itu first time dia berlakon and watak sebenar dia memang gegile and tak sama langsung dengan Shin Woo.  

Pastu dia ade masuk reality show virtual marriege 'We Got Married'. Dia kawin virtually dengan SNSD SeoHyun. Mereka sangat comel kau!!!! Suka sangat mereka because si SeoHyun tu sangat innocent and naive but si Yong Hwa ni nakal and very kebudak-budakkan. Pastu cam malu-malu, nak pegang tangan pun malu. Huhuhu Comel sangat rasa nak penampar je... 


Time neh tak malu dah nak pegang tangan.


Comel kan??? Kan??? Kan???

 

Comel kan??? Bape kali take diorang nak tangkap gambar cium neh. So cute and lovely and sweet and sugar and salt and pepper and... and... pepperoni.. Whatever...

Ok kembali kepada group CNBLUE ye. Aku banyak citer pasal Yong hwa sebab dia jek cam popular lebih sket. Vokalis la katekan. Eh dia ni sebaya aku tau. Ade jodoh tuh..Huhuhuhu



Bulan lepas diorang ade kuar album baru tajuk 'First Step'. Seperti biasa tak de keje aku nak g beli tapi kalo keje download aku boleh.. Huhuhuhu... Korang nak download sendiri lah ye.. Search je kat 4shared.. Gerenti ade.

Aku ni nak kata peminat tegar, tak sampai tahap tu lagi kot. But serius cakap aku dah jatuh cinta dengan lagu-lagu diorang. And termasuk dengan diorang-diorang sekali. Jambu kot!!! My taste ok...

Lagipun mereka ni wayyyy better than gula-gula, 24:7 or whatever yang korean wannabe tu. Geli la woi!!! Biar la korean saja yang menerajui K-pop ok. I don't think I want to see Melayu tayang kaki, or ketiak and act cute buat love-love. Orang Korea buat comel!!! Korang buat tak comel!!!


Nak tangkap gambar pun comel..huhuhu

 
Jelir lidah pun comel...



Giler comel kn??? Gambar ats neh hape dia tulis aku pun tak faham. Aku reti baca tapi tak tau ape makna. So baik tak payah kan.. Huhuhu

Aku rasa aku dah tak ida nak tulis ape pasl diorang and dah cukup banyak gambar yang aku paste. So last souvenir aku dari CN BLUE is video diorang yang lagunye best giler.. Seriusly, I cannot get this song out of my damn head.



p/s: sorry entri pjg dengan gambar..huhuhuhu
p/s/s: i do not own all the pics and info. The info i got it from here and the pic are from CNBLUE official website and some i got from google...

4 comments:

shiho-chan said...

yong hwa pun sebaye gak ngn aku...kitorang pun ade jodoh gak kot...hahaha...
lagu dyorang catchy la x rock2 sgt...
rock2 catchy la kot...(btol ke ak eje catchy tuh..ahh lantak lah....)
hehe

a_a said...

kira rock ar tu...
ade basic rock sket2..
huhuh

kurakuraygslow said...

suka jong hyun! :)

a_a said...

suka younghwa!!!
suka jonghyun!!!
suka jungshin!!!
suka minhyuk!!!

SUKA SEMUA!!!!